Vragen? bel ons: 024-8487268 of mail: info@opmnijmegen.nl

newpron.co
sex videos kowalskypage

Vergoedingen & informatie voor volwassenen

Vergoedingen (voor studenten en volwassenen)

OPM Nijmegen biedt Generalistische Basis GGZ. Om in aanmerking te komen voor deze vergoeding moet voldaan worden aan de criteria voor de Generalistische Basis GGZ (zie uitleg hieronder). Wanneer níet voldaan wordt aan de criteria dan zijn de kosten voor eigen rekening. U kunt de tarieven opvragen. Soms is er echter vanuit de opleiding wel nog een mogelijkheid voor een gedeeltelijke vergoeding (zoals bij de Radboud Universiteit of de HAN).

Generalistische Basis GGZ

Bij een (vermoeden van een) DSM 5-stoornis worden de kosten voor onderzoek en behandeling van cliënten tot 18 jaar vergoed door de gemeente. Een verwijzing is hiervoor vereist. Dit kan een verwijzing zijn van de huis- of jeugdarts, en in bepaalde gemeenten van het CJG, wijk- of basisteam. OPM Nijmegen heeft contracten met de gemeenten in regio Nijmegen, het land van CuijkNoord-Limburg en de Peelgemeenten. Daarnaast zijn we bezig met een contract voor Centraal Gelderland (per juli ’20).

Voor cliënten vanaf 18 jaar hebben we vanaf 1 januari 2017 géén contracten meer afgesloten met zorgverzekeraars. U krijgt van ons een nota die u zelf kunt indienen bij uw zorgverzekeraar. Hoeveel de zorgverzekeraar vergoedt, is afhankelijk van uw verzekering. U kunt hiervoor het beste contact opnemen met uw zorgverzekeraar. U dient daarnaast rekening te houden met uw eigen bijdrage. Ook heeft u een verwijzing van uw huisarts nodig.

Binnen de generalistische basiszorg heeft OPM Nijmegen mogelijkheden voor onderzoek en behandeling bij emotionele problemen zoals problemen in aandacht en concentratie en angst.

Door de verwijzer moet ingeschat worden wat nodig is en voor welke vorm van hulp u doorverwezen moet worden. Wij kunnen pas een afspraak maken als wij een verwijsformulier van u hebben. De volgende zaken dienen in het verwijsformulier te worden vermeld:

  • Naam/adres/woonplaatsgegevens van de verwijzer en de AGB-code van de verwijzer
  • Naam/adres/woonplaatsgegevens van de cliënt en geboortedatum
  • De datum van verwijzing moet voor de datum van de eerste afspraak liggen
  • Uitspraak van een vermoeden van een DSM-IV diagnose
  • Klachtenbeeld, reden van verwijzing, relevante voorgeschiedenis
  • Verwijzing naar GB GGZ, met daarbij de inschatting van het bijbehorende zorgproduct